Фестивал анимације 2021 на турнеји

Специјални програм Electronic Theatre доноси најбоље радове са овог фестивала у Линцу (Аустрија), који се одликују уметничким садржајем и културним и технолошким иновацијама. Програм je реализован у сарадњи са Аустријским културним форумом из Београда.

УЛАЗ СЛОБОДАН.

Место и време:

Мала сала, среда 25. мај 2022. године у 20 часова

Улаз је слободан.

КАД МОРЕ ПОШАЉЕ ШУМУ

Гуангли Лиу, (Кина, 2020, 21 мин)

Гуангли Лиу се обраћа заборављеној историји кинеске заједнице у Камбоџи, коју су Црвени кмери прогањали, протерали и убили, и коју је у свему томе Кине оставила на цедилу. С обзиром на недостатак историјских снимака из земље која је у то време била потпуно затворена од спољног света, Гуангли Лиу користи два веома контрадикторна извора; с једне стране, режимски пропагандни видео снимци и, с друге стране, хорор слике које су се шириле широм света након пада режима. Гуангли Лиу виртуозно преплиће старе снимке са 3Д приказима из видео игре да би створио јединствену визуелну приче.

Слика: Гуангли Лиу

AIVA

Венета Андрова, (Бугарска, 2020, 13 мин)

Бугарска редитељка Венета Андрова упознаје нас са женом АИ уметницом коју је дизајнирао мушки инжењерски тим у овом фиктивном документарцу о њеном раду. Филм се бави недостатком разноврсне перспективе у области вештачке интелигенције, коју, иако је углавном стварају мушкарци, приказује жене.

Слика: Венета Андрова

$75,000

Моисе Того, (Мали, 2020, 14 мин)

Кратки филм уметника рођеног у Малију, Моисе Тогоа. Ова 14-минутна анимација, колаж од цртежа, снимљених елемената и 3Д скенова, бави се дискриминацијом, сакаћењем и ритуалним злочинима које су доживели албиноси у Африци.

Слика: Moïse Togo

МОЗАИК

Имге Озбилге и Сине Озбилге, (Турска, 2020, 15 мин)

У кратком филму Мозаик сестара Озбилге, Игме и Сине, пратимо три лика у живописном блискоисточном граду које изненада нападне чудовиште налик мачки. Сестре Озбилге, пореклом из Турске, већ су добиле Почасно признање 2020. за свој рад #21коко (2019).

Слика: Imge Özbilge and Sine Özbilge