На интернационалном балетском фестивалу у Риминију од 16. до 19. маја, Балетски студио Дома културе ADAGIO AS, који води наставница класичног и модерног балета и кореограф Снежана Аћимовић, остварио је изузетне резултате.

Стручни жири, Sabrina Bosco-прима балерина из Италије – класичан балет, Јовица Бегојев -професионални играч, наставник, кореограф и интернационални судија из Србије – класичан балет, Ивана Ивановска Илић-наставник и кореограф, лиценцирани интернационални судија и Тамара Баста Кудакова из Украјине су доделили чачанским балеринама чак ДВЕ СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ, ШЕСТ ПРВИХ МЕСТА И ЈЕДНО ДРУГО, уз све похвале за оригиналност кореографија, уједначеност и професионалност.

Специјалне награде су додељење Лени Аћимовић у категорији соло, мини, кореографија Hallelujah (free acomodation and fee for Umag 2020) и кореографији Table For Two– група, contemporary (free fee for INTERNATIONAL COMPETITION KOLN). Прве награде су додељене за кореографије HALLELUJAH-Лена Аћимовић, HANDS-Елена Чоловић (соло, contemporary), Table For Two– група, contemporaryLEADER– формација, contemporary, Swan Lake– класичан балет, формација, јуниори и кореографији DREAM – група, арт, јуниори. Друго место, у јакој конкуренцији од 13 девојчица је додељено Симони Топаловић, класичан балет, соло.

На такмичењу приказано је чак 218 кореографија из неколико градова Италије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Украјине, Мађарске, Узбекистана…. Из Србије су били такмичари из Београда, Зрењанина, Обреновца и Чачка.

Највећи успех и утисак са такмичења оставио је позив за Балетски студио ADAGIO AS и специјална награда за ИНТЕРНАЦИОНАЛНО такмичење у Келну које није фестивалског карактера и на ком се могу пријавити само најбољи плесачи.