Na internacionalnom baletskom festivalu u Riminiju od 16. do 19. maja, Baletski studio Doma kulture ADAGIO AS, koji vodi nastavnica klasičnog i modernog baleta i koreograf Snežana Aćimović, ostvario je izuzetne rezultate.

Stručni žiri, Sabrina Bosco-prima balerina iz Italije – klasičan balet, Jovica Begojev -profesionalni igrač, nastavnik, koreograf i internacionalni sudija iz Srbije – klasičan balet, Ivana Ivanovska Ilić-nastavnik i koreograf, licencirani internacionalni sudija i Tamara Basta Kudakova iz Ukrajine su dodelili čačanskim balerinama čak DVE SPECIJALNE NAGRADE, ŠEST PRVIH MESTA I JEDNO DRUGO, uz sve pohvale za originalnost koreografija, ujednačenost i profesionalnost.

Specijalne nagrade su dodeljenje Leni Aćimović u kategoriji solo, mini, koreografija Hallelujah (free acomodation and fee for Umag 2020) i koreografiji Table For Two– grupa, contemporary (free fee for INTERNATIONAL COMPETITION KOLN). Prve nagrade su dodeljene za koreografije HALLELUJAH-Lena Aćimović, HANDS-Elena Čolović (solo, contemporary), Table For Two– grupa, contemporaryLEADER– formacija, contemporary, Swan Lake– klasičan balet, formacija, juniori i koreografiji DREAM – grupa, art, juniori. Drugo mesto, u jakoj konkurenciji od 13 devojčica je dodeljeno Simoni Topalović, klasičan balet, solo.

Na takmičenju prikazano je čak 218 koreografija iz nekoliko gradova Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Ukrajine, Mađarske, Uzbekistana…. Iz Srbije su bili takmičari iz Beograda, Zrenjanina, Obrenovca i Čačka.

Najveći uspeh i utisak sa takmičenja ostavio je poziv za Baletski studio ADAGIO AS i specijalna nagrada za INTERNACIONALNO takmičenje u Kelnu koje nije festivalskog karaktera i na kom se mogu prijaviti samo najbolji plesači.