U okviru prvog Pozorišnog festivala mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032, Čačani i Čačanke učestvovaće u kreativnim radionicama, čime će postati deo jedinstvenog i dinamičnog umetničkog događaja. U toku sedam dana festivala, od 23. do 29. septembra, pozivamo sve ljubitelje umetnosti, i to od 15 do 99 godina, da se upuste u magični svet pozorišta kroz likovne i radionice dramskog teksta. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo ili ono što su vam do sada rekli o vašim veštinama – ovaj festival je vaš poziv da istražite i razvijate svoj umetnički potencijal!

Prijavite se putem onlajn formulara do 17. septembra: https://forms.gle/tR3vbPQMRChpavKr7

Za radionice dramskog teksta biće zadužena dramaturškinja Mina Petrić, koja se već može pohvaliti sa dve Sterijine nagrade, nekolicinom obajvljenih dramskih tekstova, kao i pozicijom stručne saradnice na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Dr Uglješa Colić, slikar koji je imao 76 samostalnih izložbi i preko 100 grupnih, vodiće likovne radionice. Učestvovao je na preko šezdeset likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu, te je izlagao u Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji, Italiji, Španiji, Portugalu, Turskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Portoriku, Grčkoj, BIH, Kirgiziji i širom Srbije.

Svi zainteresovani, informacije mogu pronaći na sajtu Kulturnog centra Čačak, kao i Fejsbuk i Instagram nalogu Pozorišnog festivala mladih amaterskih i profesionalnih autora – MAPA 032!