Na upravo završenim 66. Majskim igrama, najvećem takmičarskom festivalu dečijeg i omladinskog dramskog stvaralaštva na prostoru nekadašnje Jugoslavije, održanim u Bečeju, predstava Glumačke radionice Kulturnog centra Čačak osvojila je čak 5 nagrada:

Gran pri festivala – ”Zlatni paž” – za najbolju predstavu

Nagrada za najbolju mušku ulogu – Luka Spasojević

Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu – Anđelija Obrenović

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu (ravnopravno) – Neda Pešić i Tijana Vranić

Nagrada za najbolju režiju festivala – Jovana Mišković i Dušan Vukašinović

Nakon velikih uspeha dečijih predstava Glumačke radionice koje su proglašavane najboljim u zemlji i regionu u prethodne dve godine, prva omladinska predstava od nastanka Glumačke radionice 2001. godine koja je premijerno izvedena ovog proleća “Sakati Bili sa Inišmana”, nastavlja uspehe pozorišnih predstava Kulturnog centra Čačak.

Mentorski par glumačke radionice istakao je sledeće: “Ova predstava je nastala nenametljivo i intimno, u prostoru male scene, nekadašnjeg dramskog studija, čijom premijerom je ovaj prostor nakon dugo vremena otvoren za publiku. Upravo u toj jednostavnosti i bliskosti je snaga i važnost ove predstave za nas. Nadamo se da će prostor dramskog studija i ovaj oblik predstava postati još jedan moguć prostor susreta čačanske publike sa predstavama, jer nosi posebno iskustvo pozorišta, ima drugačiju, a neretko i veću snagu i uzbudljivost od predstava velike produkcije.”

Stručni žiri festivala koji su činili Hana Selimović, glumica pozorišta Atelje 212, Sanja Marković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Arpad Mesaroš, glumac Novosadskog pozorišta u razgovoru nakon predstave podelio je svoje iznenađenje velikom vrednošću igre mladih glumaca koja u svakom smislu izlazi iz okvira amaterskog, istakao da se ona očigledno temelji na vrednom radu punom poverenja između ansambla i reditelja predstave, ali i celokupan utisak o važnosti jednog pozorišnog čina koji neretko izostaje i kada su u pitanju rezultati profesionalnih pozorišta.

Čestitamo čitavoj ekipi na još jednom uspehu, ponosni što imamo priliku da pratimo i podržimo njihov rad, ostaje da poželimo baš kao i žiri: “Da se ova igra nastavi još dugo i pred mnogobrojnom publikom. Zato što je vredna. I zato što je to važno i za one koji je igraju, ali još više za publiku koja će ovu predstavu imati prilike da pogleda”.