U utorak, 14. maja 2024. godine, po treći put za redom, Glumačka radionica Kulturnog centra Čačak, imala je čast da nastupi na najvećem festivalu pozorišnog stvaralaštva dece i mladih u regionu, Majske igre, koji već 66 godina organizuje Gradsko pozorište u Bečeju.

Naša predstava odabrana je u velikoj konkurenciji od čak 49 predstava iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, među 6 najboljih omladinskih, koje čine glavni program festivala. Na ovaj način naši mladi glumci još jednom su predstavili naš grad u najboljem mogućem svetlu, ovoga puta sa svojom prvom omladinskom predstavom “Sakati Bili sa Inišmana” po tekstu Martina Mekdone, a u adaptaciji i režiji Jovane Mišković i Dušana Vukašinovića. Nakon uspešnog igranja predstave i emotivne reakcije bečejske publike, usledio je tradicionalni razgovor sa žirijem festivala koji ove godine čine:

Hana Selimović, glumica pozorišta Atelje 212

Sanja Marković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Arpad Mesaroš, glumac Novosadskog pozorišta (Ujvideki sinhaz)

Naša ekipa imala je priliku i da pogleda predstave iz Kruševca, Tuzle i Bačke Palanke, a uz domaćine iz Bečeja proveli su divno vreme na festivalu, a uspešno gostovanje zaokružili vrednim uspomenama i novim prijateljstvima.