У уторак, 14. маја 2024. године, по трећи пут за редом, Глумачка радионица Културног центра Чачак, имала је част да наступи на највећем фестивалу позоришног стваралаштва деце и младих у региону, Мајске игре, који већ 66 година организује Градско позориште у Бечеју.

Наша представа одабрана је у великој конкуренцији од чак 49 представа из земаља некадашње Југославије, међу 6 најбољих омладинских, које чине главни програм фестивала. На овај начин наши млади глумци још једном су представили наш град у најбољем могућем светлу, овога пута са својом првом омладинском представом “Сакати Били са Инишмана” по тексту Мартина Мекдоне, а у адаптацији и режији Јоване Мишковић и Душана Вукашиновића. Након успешног играња представе и емотивне реакције бечејске публике, уследио је традиционални разговор са жиријем фестивала који ове године чине:

Хана Селимовић, глумица позоришта Атеље 212

Сања Марковић, глумица Југословенског драмског позоришта

Арпад Месарош, глумац Новосадског позоришта (Ujvideki sinhaz)

Наша екипа имала је прилику и да погледа представе из Крушевца, Тузле и Бачке Паланке, а уз домаћине из Бечеја провели су дивно време на фестивалу, а успешно гостовање заокружили вредним успоменама и новим пријатељствима.