Nakon dve godine veoma uspešnog učestvovanja naših predstava na najvećem regionalnom festivalu dečijeg i omladinskog pozorišnog stvaralaštva Majske igre i najviših priznanja koja su u Čačak stigla za predstave Glumačke radionice namenjene najmlađoj publici (”Kapetanica Džun Piplfoks” i ”Šećerno kraljevstvo”), sastav Glumačke radionice  je ovog proleća po prvi put premijerno izveo predstavu namenjenu pre svega mladima, ali i odrasloj publici: “Sakati Bili sa Inišmana”.

Predstava je odabrana u velikoj konkurenciji od čak 49 predstava iz Srbije, BiH i Crne Gore, kao jedna od 6 omladinskih predstava koje će činiti glavni program 66. po redu Majskih igara, (od 13. do 17. maja u Bečeju) u kategoriji predstava za mlade.

Selektorka festivala, mlada rediteljka Sonja Petrović, o našoj predstavi napisala je sledeće:

“U tako teško zadatku koji nameću Mekdonina dela čak i profesionalnim glumcima, ovaj ansambl pokazuje svu svoju raskoš i talenat. Vešto vođeni od strane rediteljskog tima uspevaju da dotaknu čistoću žanra. Ali kako se i u samoj predstavi kaže, „Dođe vreme u životu svakog čoveka kad mora da uzme svoje srce u ruke i nešto pokuša. Čak iako zna da su mu šanse da to dobije male, jedan prema milion. On uvek mora da pokuša. Inače, čemu život uopšte?“ Temeljno, emotivno, intimno i važno.”

Ovo je još jedno svedočanstvo vrednog rada naših mladih glumaca kojima ovom prilikom čestitamo, želimo uspešno gostovanje u Bečeju i radujemo se novim repriznim igranjima ove predstave i na našoj sceni, koja očekujemo uskoro!