Након две године веома успешног учествовања наших представа на највећем регионалном фестивалу дечијег и омладинског позоришног стваралаштва Мајске игре и највиших признања која су у Чачак стигла за представе Глумачке радионице намењене најмлађој публици (”Капетаница Џун Пиплфокс” и ”Шећерно краљевство”), састав Глумачке радионице  је овог пролећа по први пут премијерно извео представу намењену пре свега младима, али и одраслој публици: “Сакати Били са Инишмана”.

Представа је одабрана у великој конкуренцији од чак 49 представа из Србије, БиХ и Црне Горе, као једна од 6 омладинских представа које ће чинити главни програм 66. по реду Мајских игара, (од 13. до 17. маја у Бечеју) у категорији представа за младе.

Селекторка фестивала, млада редитељка Соња Петровић, о нашој представи написала је следеће:

“У тако тешко задатку који намећу Мекдонина дела чак и професионалним глумцима, овај ансамбл показује сву своју раскош и таленат. Вешто вођени од стране редитељског тима успевају да дотакну чистоћу жанра. Али како се и у самој представи каже, „Дође време у животу сваког човека кад мора да узме своје срце у руке и нешто покушa. Чак иако зна да су му шансе да то добије мале, један према милион. Он увек мора да покуша. Иначе, чему живот уопште?“ Темељно, емотивно, интимно и важно.”

Ово је још једно сведочанство вредног рада наших младих глумаца којима овом приликом честитамо, желимо успешно гостовање у Бечеју и радујемо се новим репризним играњима ове представе и на нашој сцени, која очекујемо ускоро!