У оквиру изложбе „ТРАГОВИ ЈЕДНОГ ВРЕМЕНА – Филмски плакат 1980-1989“ приређене у сарадњи са Филмским центром Србије, Културни центар Чачак вас позива на специјални пратећи програм, предавање ЈУ ФИЛМ: ОСАМДЕСЕТЕ, филмолога и филмског критичара из Београда Ивана Велисављевића.

Велисављевић је дипломирао општу књижевност и теорију књижевности на Филолошком факултету и драматургију на Факултету драмских уметности Универзитету у Београду. Мастер студије компаративне књижевности завршио је, радом из филмологије, на Филозофском факултету Свеучилишта у Загребу. Радио је као новинар, колумниста, филмски и књижевни критичар, а његови филмолошки текстови објављени су у водећим стручним часописима на простору бивше Југославије, као и у Немачкој, Холандији, Великој Британији, САД… Аутор је књиге „Критички водич кроз српски филм 2000-2017“ (са Ђ. Бајићем и З. Јанковићем, Филмски центар Србије, Београд, 2017).

И поред неповољних друштвено-политичких прилика, у СФРЈ је 1980-их снимљено 285 жанровски веома разноврсних филмова. Више о најбољим, најзанимљивијим и најгледанијим филмовима те деценије чућете на предавању ЈУ ФИЛМ.

Место и време:

Конференцијска сала Научно – технолошког парка, четвртак 21. март 2024. године у 20:00

Улаз је слободан.