Радионице анимираног филма за чачанске основце

Водитељ занимљиве радионице анимираног филма за чачанске основце, у организацији студија за анимацију „Аниматик“ Дома културе у Чачку, био је редитељ и аниматор из Београда, Синиша Милосављевић. Он је стручно и надахнуто увео полазнике у тајне анимирања пластелина, а резултат колективног рада и дводневног дружења младих аниматора је симпатичан анимирани рад, који ће наредна два месеца бити “алтернативна” шпица нашег фестивал анимације АНИМАНИМА!

А ово су наши вредни и талентовани аниматори: Емилија Парезановић, Андреа Савић, Марија Срнић, Ања Мајсторовић, Лука Басарић, Алекса Мајсторовић, Даница Утвић, Данило Лазовић, Лука Шибинац, Јеврем Недељковић, Теодора Јевђовић.

Упознајте водитеља радионице “СВЕ(Т) ОД ПЛАСТЕЛИНА”

СИНИШУ МИЛОСАВЉЕВИЋА

Синиша је рођен 1973. год у Београду. Дипломирао је сликарство на Академији Лепих Уметности 2002. године. Професионално се бави дигиталном анимацијом од 2000. године и учествовао је у различитим комерцијалним пројектима, рекламама, анимираним серијама, филмовима и дигиталној стампи. Водио је више радионица пластелинске стоп-мотион анимације на Универзитету Уметности и Свратишту за децу укључену у живот и рад на улици.

Води студио за дигиталну анимацију „Анимафилм“ од 2005-те године, која се бави продукцијом различитих анимацијских и графицких садржаја. У студију се развијају и примењују све класичне технике анимације: цел анимација, пластелинска анимација, колаж и дигитална анимација.

Линк до презентације: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Л35ЦљДМЈкQ

Место и време: 09. и 10.05.2015.