Радионице анимираног филма за чачанске основце

Водитељ занимљиве радионице анимираног филма за чачанске основце, у организацији студија за анимацију „Аниматик“ Дома културе у Чачку, био је редитељ и аниматор из Београда, Синиша Милосављевић. Он је стручно и надахнуто увео полазнике у тајне анимирања пластелина, а резултат колективног рада и дводневног дружења младих аниматора је симпатичан анимирани рад, који ће наредна два месеца бити “алтернативна” шпица нашег фестивал анимације АНИМАНИМА!

А ово су наши вредни и талентовани аниматори: Емилија Парезановић, Андреа Савић, Марија Срнић, Ања Мајсторовић, Лука Басарић, Алекса Мајсторовић, Даница Утвић, Данило Лазовић, Лука Шибинац, Јеврем Недељковић, Теодора Јевђовић.

https://vimeo.com/128187289

Упознајте водитеља радионице “СВЕ(Т) ОД ПЛАСТЕЛИНА”

СИНИШУ МИЛОСАВЉЕВИЋА

Синиша је рођен 1973. год у Београду. Дипломирао је сликарство на Академији Лепих Уметности 2002. године. Професионално се бави дигиталном анимацијом од 2000. године и учествовао је у различитим комерцијалним пројектима, рекламама, анимираним серијама, филмовима и дигиталној стампи. Водио је више радионица пластелинске стоп-мотион анимације на Универзитету Уметности и Свратишту за децу укључену у живот и рад на улици.

Води студио за дигиталну анимацију „Анимафилм“ од 2005-те године, која се бави продукцијом различитих анимацијских и графицких садржаја. У студију се развијају и примењују све класичне технике анимације: цел анимација, пластелинска анимација, колаж и дигитална анимација.

Линк до презентације: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Л35ЦљДМЈкQ

Место и време: 09. и 10.05.2015.