На управо завршеним 66. Мајским играма, највећем такмичарском фестивалу дечијег и омладинског драмског стваралаштва на простору некадашње Југославије, одржаним у Бечеју, представа Глумачке радионице Културног центра Чачак освојила је чак 5 награда:

Гран при фестивала – ”Златни паж” – за најбољу представу

Награда за најбољу мушку улогу – Лука Спасојевић

Награда за најбољу епизодну мушку улогу – Анђелија Обреновић

Награда за најбољу главну женску улогу (равноправно) – Неда Пешић и Тијана Вранић

Награда за најбољу режију фестивала – Јована Мишковић и Душан Вукашиновић

Након великих успеха дечијих представа Глумачке радионице које су проглашаване најбољим у земљи и региону у претходне две године, прва омладинска представа од настанка Глумачке радионице 2001. године која је премијерно изведена овог пролећа “Сакати Били са Инишмана”, наставља успехе позоришних представа Културног центра Чачак.

Менторски пар глумачке радионице истакао је следеће: “Ова представа је настала ненаметљиво и интимно, у простору мале сцене, некадашњег драмског студија, чијом премијером је овај простор након дуго времена отворен за публику. Управо у тој једноставности и блискости је снага и важност ове представе за нас. Надамо се да ће простор драмског студија и овај облик представа постати још један могућ простор сусрета чачанске публике са представама, јер носи посебно искуство позоришта, има другачију, а неретко и већу снагу и узбудљивост од представа велике продукције.”

Стручни жири фестивала који су чинили Хана Селимовић, глумица позоришта Атеље 212, Сања Марковић, глумица Југословенског драмског позоришта и Арпад Месарош, глумац Новосадског позоришта у разговору након представе поделио је своје изненађење великом вредношћу игре младих глумаца која у сваком смислу излази из оквира аматерског, истакао да се она очигледно темељи на вредном раду пуном поверења између ансамбла и редитеља представе, али и целокупан утисак о важности једног позоришног чина који неретко изостаје и када су у питању резултати професионалних позоришта.

Честитамо читавој екипи на још једном успеху, поносни што имамо прилику да пратимо и подржимо њихов рад, остаје да пожелимо баш као и жири: “Да се ова игра настави још дуго и пред многобројном публиком. Зато што је вредна. И зато што је то важно и за оне који је играју, али још више за публику која ће ову представу имати прилике да погледа”.