Уколико сте позоришни ствараоци, професионални или аматерски, и имате представу којом желите да освојите публику, ово је ваша прилика!  Културни центар Чачак расписао је нови конкурс за учешће на првом Позоришном фестивалу младих аматерских и професионалних аутора – МАПА 032.

Фестивал ће бити одржан од 23. – 29. септембра 2024. године, у две такмичарске селекције (аматерска и професионална).

Идеја фестивала је да обједини најквалитетнија аматерска и професионална позоришна остварења и сусретне њихове актере, по узору на велике европске позоришне фестивале. Посебна мисија фестивала је да истакне младе уметнике и учини њихов рад видљивијим.

Услов за учешће на фестивалу (важи за обе категорије) је да најмање један од аутора у представи (Редитељ/ка, аутор/ка текста, глумац/глумица, сценограф/киња,костимограф/киња,композитор/ка) није старији од 32 године.

Право учешћа, у категорији аматерских представа, имају све аматерске трупе и позоришта, без ограничења у садржају представе, или места одакле долазе. Професионални глумци, или студенти глуме не могу бити извођачи у представама аматерске селекције.

У категорији професионалних представа, право учешћа имају сва професионална позоришта, трупе или другачије организовани професионални позоришни ствараоци, као и студенти позоришних академија.

Конкурс је отворен од 15. маја до 30. јуна 2024. године.

Више детаља о самом конкурсу можете пронаћи на следећем линку.

Линк за пријаву:  http://skr.rs/zG33

За све додатне информације можете се обратити на festivalmapa032@kulturnicentarcacak.org.

Културни центар Чачак, већ годинама, заузима важну улогу у животу својих суграђана, поносно носећи титулу иницијатора и креатора културних навика овог града. Од позоришних представа домаћих и интернационалних аутора, преко концерата најразличитијих музичких жанрова, филмских пројекција, све до књижевних промоција и ликовних изложби , Културни центар Чачак је незаобилазно место за све љубитеље уметности и културе. У складу са широким спектром уметничких садржаја Културни центар је до сада организовао фестивале и манифестације у најразличитијим областима, али никада до сада у Чачку није одржан један позоришни фестивал.

Позоришни фестивал МАПА 032 – свакако представља прилику за почетак новог поглавља у културном животу Града Чачка, али и за ширу позоришну слику, нову енергију, уметничка искуства и инспирацију за будуће пројекте.

Све информације можете пронаћи на сајту Културног центра Чачка, као и на Инстаграм и Фејсбук профилима.