Током протеклог викенда, Плесни клуб “Луна” из Чачка организовао је  четврти пут светско такмичење у граду на Морави у спортском плесу на коме је учествовало више од 2000 плесача из 30 земаља. У суботу је одржан међународни Фестивал модерног плеса  Balkan Dance Challenge на коме су балерине из Балетског студија Културног центра Чачак побрале главне награде. Освојиле су 11 првих награда , 6 специјалних и 5 сребрних одличја. На такмичењу је учествовало око стотину млађих и старијих балерина које су публици кроз различите кореографије представиле богатство балетске игре.

Најстарије балерине освојиле су прва места као и специјалне награде за кореографије Bring on the man и “Небо”. Пет првих награда освојили су најмлађи чланови балетског студија који су били бројни на такмичењу. Награђени су за кореографије: “Празнична звона”, ’’Love story’’, “Валцер цвећа”, “Victory” и “Фантом”. Њихова кореографија “Воли ме, не воли ме”, освојила је друго место. На такмичењу су учествовале ученице другог и четвртог разреда Балетске школе “Лујо Давичо”, огранак у Чачку.  Кореографија “Лабудово језеро” донела је  ученицама другог разреда друго место и похвале од судија на такмичењу. Кореографије “I’m black” и “The One” такође су им  донеле друго место. У категорији балетских варијација, Магдалена Вулићевић, ученица четвртог разреда, освојила је прво место за варијацију “Blue bird”  а Лена Крунић друго место за варијацију “Cupid”. Балерине четвртог разреда освојиле су прва места и специјалне награде за кореографије “Dolls” и “Apassionata”. Највише одличја побрала је њихова кореографија “Voila”. Троструко је награђена-специјалном наградом у својој категорији , новчаном наградом за најбољу формацију и главном наградом фестивала- “Best of the best за најбољу кореографију  на читавом такмичењу.

Балерине које предводи наставница балета и кореограф Ивана Дуњић настављају да нижу успехе од почетка године. Предан и посвећен рад и труд и овога пута им је донео бројна признања, и то само месец дана након међународног успеха у априлу. Тада су, на такмичењу у Риму,  балерине освојиле седам првих и три специјалне награде.