На међународном плесном такмичењу Dance now international које је од 4. до 7. априла одржано у Риму, чланице Балетског студија Културног центра Чачак, освојиле су 7 првих места и три специјалне награде. Студио се представио на такмичењу са 8 кореографија и све су награђене највишим одличјима. На међународном такмичењу у италијанској престоници учествовало је на стотине плесача из Европе у различитим категоријама. Чачанску победничку екипу чинилe су 32 девојчице узраста од 10 до 15 година, које је предводила наставница балета и кореограф Ивана Дуњић, уз велику подршку Весне Пешов, наставнице гимнастике.

Чачанске балерине добиле су прве награде за кореографије:
1.место и специјална награда-такмичење у Египту за кореографију “Volia”, формација Modern Ballet
1.место и специјална награда-такмичење у Истанбулу за варијацију “Blue bird”
1. место кореографија “Оne”, формација Јаzz ballet
1. место кореографија “I am black”, формација Musical Theater
1. место кореографија “Swan Lake”, формација, classic ballet
1. место кореографија “Dolls”, формација, classic ballet
1. место кореографија “Аpasionata”, формација Lurical dance
Варијација “Cupid” освојила је друго место и специјалну награду за такмичење по жељи.

Од стране стручног жирија на такмичењу, који су чинили реномирани играчи и педагози, Балетски студио Културног центра Чачак добио је велике похвале и честитке за оригиналност, уједначеност и професионалност. Сваки наступ чачанских балерина испраћен је подршкама публике и аплаузима, а поједине кореографије и правим овацијама.

Такмичење у Риму била је прилика за дружење али и обилазак знаменитости. Балерине су у Риму обишле чувени Колосеум, храм свих богова Пантеон, Фонтану ди Треви, Шпански трг, а биле су и у посети Ватикану. Уживало се у сунчаном времену и на прелепој плажи омиљеног летовалиста Анцио, а пут је обележило истинско дружење као и славље због постигнутих резултата. Млађим балеринама ово је било прво међународно такмичење које ће засигурно дуго памтити.

Награде у Риму потврда су нарочито преданог рада балерина и наставнице Иване Дуњић. Протеклих месеци вежбало се вредно сваког викенда као и током седмице. Стога, велики успех ни овога пута није изостао. У календару вредних балерина и наредних месеци су у плану домаћа и инострана такмичења.