Пројекција филма „СВЕТИ ПАУК“

Већ шесту годину заредом, мрежа Europa Cinemas удружује снаге са Creative Europe MEDIA  (програмом Европске комисије који подржава европски аудиовизуелни сектор) у заједничкој организацији програма НОЋ ЕВРОПСКОГ БИОСКОПА (European Cinema Night). Пет дана пројекција европских филмова у биоскопима широм Европе од 4. до 8. децембра 2023. под слоганом „Делимо приче које волимо“. Ова иницијатива има за циљ да приближи Европу њеним грађанима, истовремено славећи заједно богатство и разноликост европске филмске културе, нудећи бесплатне пројекције широм континента.

Међу 85 овогодишњих учесника су и два приказивача из Србије, а један од њих је и дворана Културног центра Чачак. Наша публика ће имати прилику да види сјајни филм „СВЕТИ ПАУК“ редитеља Алија Абасија. Поздравну реч има Ана Ћосић, представница Медиа Деска Србија, а о филму ће после пројекције говорити филмолошкиња и филмска критичарка из Београда Ивана Кроња.

О филму „Свети паук“: Новинарка Сомајех одлази у ирански свети град Машхад са циљем да истражи смрт проститутки иза којих стоји серијски убица, који верује да је његова мисија да очисти свет од грешница. И док се приближава разоткривању његових злочина, Сомајех схвата да многи убицу сматрају за хероја. Филм је заснован на истинитој причи о “Пауку убици” Саиду Ханеију, који је убио 16 жена између 2000. и 2001. године. Овај узбудљив криминалистички трилер подиже оптужницу против друштва у ком је груба правда неретко животна чињеница.

Играју: Алис Рахими, Зар Амир Ебрахими, Мехди Баџестани, Араш Асхтиани, Нима Акбарпур, Сара Фазилат

Режија: Али Аабаси

Продукција: Данска, Немачка, Француска, Шведска, Јордан Италија, 2022, 118 мин

Место и време:

Велика сала, среда 06. децембар 2023. године у 19:30

УЛАЗ НА ПРОЈЕКЦИЈУ ЈЕ СЛОБОДАН. БЕСПЛАТНЕ КАРТЕ СЕ МОГУ ПРЕУЗЕТИ НА БИЛЕТАРНИЦИ.

Учествују: Данијела Ковачевић Микић, Биљана Пауновић, Љиљана Ранковић, ученици чачанских средњих школа и ауторка