Глумачка радионица Културног центра Чачак другу годину за редом победник је Фестивала дечијих и омладинских позоришта Србије (ДОПС) у категорији представа за децу, који је протекле седмице, 27. октобра, по 13. пут одржан у Културном центру Јагодине.

У комаду по тексту и у режији Јоване Мишковић и Душана Вукашиновића, глумаца Српског народног позоришта у Новом Саду, који воде Глумачку радионицу, поред главне фестивалске награде, за најбољу представу у целини, представи Шећерно краљевство припале су и награде за најбољу главну женску улогу – Тијани Вранић за улогу Саветнице Тулумбе, затим награда за најбољу епизодну женску улогу – Јовани Јанковић за улогу Дворске луде Шампите као и награда за најбољу сценографију на фестивалу која је припала читавом сценографском тиму чачанске представе (Андреја Рондовић, Немања Петрић, Милош Васовић, Бојан Спасојевић, Војкан Петровић и Миодраг Николић). У представи су наступили и Неда Пешић, Јелена Швабић, Сара Оташевић, Маша Шиљковић, Марија Бухтеева, Маша Урошевић, Анђелија Обреновић, Дуња Петровић, Ђурђа Вујовић и Лука Спасојевић.

У образложењу одлуке о победничкој представи које потписује глумица Љиљана Стјепановић, председница жирија, наводи се: ” За целовитост, уједначеност и уживање у равномерности глумачких остварења”.

На овај начин поновљен је успех који је прошле године остварила представа Глумачке радионице Културног центра “Капетаница Џун Пиплфокс” и још једном одато признање вредности и важности аматерске позоришне продукције Културног центра Чачак.

Честитамо екипи и желимо још пуно успешних позоришних авантура.