Позоришна представа

Опера и театар МАДЛЕНИЈАНУМ

Позоришна представа Валцер поручника Нидригена драма је идентитета, одбране самосвојности човека угроженог одувек по регулативама по којима мора да се живи…бескомпромисним наметањем устаљених образаца живљења. Бити свој, држати се свог избора, свог уверења, својих принципа, одувек је имало високу цену, која често човека одведе у пропаст, остајање без ослонца, понекад чак и страдање и жртвовање самог себе, истакао је писац дела Миодраг Илић.

Кадет Томас Нидриген је појединац који се бори за истину. Уједно и млади научник који је главни лик у драми Валцер поручника Нидригена. У одори историјског комада представа коју режира Владимир Лазић, идејама које заступа итекако допире до нашег времена. Огледало на сцени постаје не само део сценографије, већ и метафорички опомиње на чињеницу да су другачији, а драгоцени људи и данас међу нама, да уз сва своја страдања успевају да остану људи и да задрже љубав у себи.

РЕЖИЈА: Владимир Лазић;

СЦЕНОГРАФИЈА: Милица Бајић Ђуров

Играју: Милош Ђуровић, Исидора Грађанин, Срђан Карановић, Ирфан Менсур, Милан Михаиловић, Владимир Величковић/Лазар Ђукић, Јанко Цекић, Синиша Убовић, Петар Михаиловић, Бранко Јанковић, Стефан Бундало, Срђан Секулић, Јелена Арсић/Анка Гаћеша Костић.

Фото: Опера и театар Мадленијанум

Организација: Позоришни програм

Место и време:

Велика сала, уторак 26. септембар 2023. године у 20:00

Улазнице су у продаји, а цене су 1000, 1200 и 1500 динара.