Премијера руског филма о Чачку

Руска уметничка колонија „Различити светови” се организује у Чачку од 2018. године уз подршку града Чачка и у сарадњи са Кубањским државним универзитетом из Краснодара (Русија).

Током ових пет година руски уметници су били гости нашег града и инспирисали се природом, људима и културом Србије и Чачка, а потом своје утиске носили са собом у Русију и даље преносили леп глас о нашем граду и земљи.

Захваљујући сарадњи са њима и професорки дизајна Јелени Морозкиној, која организује своје колеге у Русији, и нашем удружењу „Ксенија-руски језик”, 2020. и 2021. настале су и инфо-табле посвећене историјским личностима нашег града.

Из тог искуства, 2022. године, одлучили смо да ту уметничку колонију посветимо искључиво историји Србије и Чачка. Тако је и настао филм младе редитељке Лике Архангељсе – „Различити светови” који прати рад уметника у Чачку, њихов пријем код нас, као и обилазак Србије. Учесници обе стране – и српске и руске, у филму су исказали своје утиске, сличности и разлике Србије и Русије, а све са циљем да се наше две културе још више приближе.

Место и време:

Мала сала, четвртак 20. јул 2023. године у 18:00

Улаз је слободан.