Француски филмски караван

Француски филмски караван предтавља циклус „РЕДИТЕЉКЕ“. Четири нова филма који ће вас навести да сањате, размишљате и смејете се и открити вам најновија остварења француске кинематографије. Програм реализован у сарадњи са Француским институтом у Београду.

Место и време:

Велика сала, понедељак и уторак 05. и 06. јун 2023. године у 18:00 и 20:00

Улаз је слободан.

ПОНЕДЕЉАК, 5. јун у 18:00

БЕСКРАЈНО ЛЕТО (L’été l’eternité)

Режија: Емили Осел (ФРА, 2022, 90 мин)

Живети и волети са 18 година, потпуно се препустити летњим чарима, изненада изгубити најбољег пријатеља, схватити да ништа не траје вечно, поново се родити.

ПОНЕДЕЉАК, 5. јун у 20:00

ЗАЉУБЉЕНА АНАИС (Les amours d’Anaïs)

Режија: Шарлин Буржоа Таке (ФРА, 2021, 99 мин)

Анаис има тридесет година и проблем с новцем. Више није сигурна да ли воли свог партнера. Упознаје Данијела којем се одмах допала. Међутим, Данијел живи са Емили…која се допала Анаис. Ово је прича о младој необузданој жени, прича о једној великој жељи.

УТОРАК, 6. јун у 18:00

ПЛЕЈЛИСТА (Playlist)

Режија: Нин Антико (ФРА, 2021, 88 мин)

Софија има 28 година. Волела би да буде дизајнерка, али није похађала уметничку школу. Такође би да пронађе и љубав свог живота, али је ипак није лако препознати. Ниже љубавна и пословна искуства. Прима много удараца, а задаје мало: то се зове стасавање.

УТОРАК, 6. јун у 20:00

БАШ МЕ БРИГА (Rien à foutre)

Режија: Емануел Мар, Жили Лекустр (ФРА, 2022, 90 мин)

Kасандра је стјуардеса у лоукост компанији и има 26 година. Живећи данас за сутра, саставља летове и журке као да сутра не постоји, верна свом Тиндер надимку „Carpe diem“. Све док је несрећа не примора да се поново повеже са светом.