Представа Глумачке радионице Дома културе Чачак, Капетаница Џун Пиплфокс, у понедељак 24. октобра 2022. званично је отворила 12. Међународни фестивал дечијих и омладинских позоришта – ДОПС у Јагодини.

Након извођења представе пред јагодинским малишанима, екипа је имала прилике да разговара са стручним жиријем фестивала у саставу:

Драган Петровић Пеле – глумац и професор на ФДУ у Београду, председник жирија, Љиљана Драгутиновић – глумица и Сања Прибаковић, директорица ОШ “Рада Миљковић” у Јагодини, члан жирија у име града домаћина.

Поред похвала које је жири имао за представу у целини, визуелни идентитет представе (костим и сценографију), те прецизну колективну и узбудљиву индивидуалну и партнерску игру, жири је дао и неколико конкретних техничких савета којима би се младе глумице могли послужити у специфичној ситуацији када међу младом публиком зафали позоришног бонтона, или усмерења од стране одраслих који би их утишали, а како би успели на сцени да савладају препреку чујности у ванредним околностима.

Наше глумице потом су провеле пријатно поподне у Јагодини и у пратњи домаћина посетиле музеј воштаних фигура, као и зоолошки врт. На крају овог садржајног фестивалског дана, погледале су представу Перон за сутра, која је изведена у оквиру фестивалске селекције представа за младе, а у продукцији Дома културе из Пријепоља.