Купљене улазнице за оперску представу Орфеј и Еуридика, која је требало да буде изведена 9. новембра на Великој сцени Дома културе Чачак, а која је отказана због оправданих разлога, могу бити враћене на благајни Дома културе сваког радног дана од 9 до 20 часова.

Поводом отказивања за синоћ најављене оперске представе Орфеј и Еуридика Народног позоришта у Београду, Дом културе Чачак обавештава јавност да је посредством медија имао информацију да ће, због радова на гасним инсталацијама, грејање велике сале сигурно бити у функцији од 18 часова. У складу са тим, извођачи су били у потпуности припремљени и комплетна сценографија постављена, али пошто и после предвиђеног времена грејања у згради није било, директорка и продуценткиња Опере Народног позоришта одлучиле су да представа не буде одиграна, јер нису желеле било какву врсту импровизације, већ професионални наступ у складу са реномеом ове установе. Такође, у датим условима је постојала и могућност повреде балерина, као и неадекватана употреба и звук гудачких инструмената. Са друге стране, у интересу Дома културе Чачак свакако није било и да посетиоци седе у хладној сали па је епилог свих ових околности било отказивање представе.
Уз искрено извињење верној публици, обавештавамо јавност да ћемо следеће седмице издати саопштење о процедури враћања купљених улазница за оперу Орфеј и Еуридика.
Хвала на разумевању.

Опера (Кристоф Вилибалд Глук)

Солисти, Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта у Београду извешће најпопуларније Глуково дело, оперу Орфеј и Еуридика, засновану на античком миту о трагичној љубави која одише “племенитом једноставношћу” и у музици и у драми.

Орфеј је био митски певач и песник. Његова жена, нимфа Еуридика, умрла је од уједа змије недуго пошто су се узели. Орфеј је био толико скрхан да је одлучио да сиђе у доњи свет не би ли успео да је врати. Зачаравши их својом лиром, дозволили су му да Еуридикину душу изведе на светлост дана и тако је оживи, али под условом да се ниједном не окрене за њом пре него што изађу. Збуњен и под притиском, не препознајући Еуридику у саблазни чије је кретање осетио иза себе, ипак се окренуо и тако други пут изгубио своју вољену…

Место и време:

Велика сала, среда 09. новембар 2022. године у 20:00 часова

Цена улазнице је 1500 динара.