дечја представа Глумачке радионице Дома културе
По тексту Жељка Хубача, у режији Владимира Јоцовића.
Играју: Тодор Трифуновић, Матија Бојовић, Марта Крупеж,Татјана Чкоњевић, Даница Лазовић, Радоје Ивановић, Јана Јовановић, Анастасија Вујовић, Ива Радовановић и Сара Татовић.

Некада давно Злоћудију, земљу зла и плача, добри цар Веселин је претворио у Веселију, најсрећнију царевину на свету. У Веселији је добра вила Добрила сваком детету даривала осмех и добру нарав. Међутим, царевог сина Матеју зачарале су вештице Гроздана и Грдана, и он је израстао у страшно неваљалог принца коме спаса није било. Царевина Веселија беше угрожена, а вештице су се надале да ће, кад постане краљ, Матеја Веселију поново да претвори у Злоћудију. Наде није било. Једино што је могло принца неваљалца да преобрати у доброг краља била је љубав. Уз помоћ добре виле, Матеја упознаје лепу Сару чија љубав отапа злу коб принца.

“Сваки човек има способност да јасно разликује добро од зла. Међутим, људи често из ових или оних разлога, свесно или несвесно, чине дела за која се касније кају. Они који то свесно чине, често на своја лица стављају маске, мислећи да ће на тај начин њихова зла намера и идентитет остати неоткривени. Ипак сви знамо да се на крају сваке игре кривац открије.”

(Реч аутора)

Место и време:
Велика сала, 07.12.2018. у 11 часова