Вилијама Шекспира
Представа интернационалних ансамбала “ТХЕ АМЕРИЦАН ДРАМА ГРОУП ЕУРОПЕ” и “ТНТ тхеатре Бритаин”, које чине глумци из Велике Британије и Немачке. Они ће за средњошколце, основце и осталу заинтересовану публику извести оригинални текст Шекспировог “Магбета” на енглеском језику.
“Ако МАГБЕТ није најбољи позоришни комад икад написан, он је свакако највише пута извођен. Представа истражује корупцију моћи и њене застрашујуће резултате, како политички тако и лично. Али, док су теме дубоке и сложене, форма је изузетно забавна: ово је трилер, ратна прича, романса, ноћна мора, прича ужаса и најмоћнија презентација натприродне приче. Вештице лебде изнад ове представе као и демони и рестауратори природног поретка, које МАГБЕТ и његова супруга покушавају уништити. Зло које краљевски пар ослобађа им се враћа, а ими, публика, гледамо колапс голих амбиција и крајње лудило.”
Паул Стеббингс – Редитељ 

Мартин Цристопхер – Мацбетх

 

Келлy Гриффитхс – Ладy Мацбетх / Wитцх

Гаретх Фордред – Wитцх / Портер / Ленноx
Степхание Цроме – Wитцх / Малцолм / Ладy МацДуфф
Оливер Давис – Банqуо / Доцтор
Wилл Доуглас – МацДуфф / Мурдеред
Америчку драмску групу Европа (АМЕРИЦАН ДРАМА ГРОУП Еуропе) основао је 1978. године у Минхену Грентли Маршал, Американац из Охаја. Од почетка, група је била повезана са Минхеншким универзитетом, где су биле извођене прве представе. Њен рад се убрзо проширио и на минхенска позоришта, а затим су уследила и гостовања у осталим немачким градовима. Експанзија је настављена и постепено је укључивала многе европске и азијске земље, а основни циљ је извођење позоришних представа врхунског уметничког домета у што већем броју земаља.

Ову метничка група је 1994. године започела турнеју по европским замцима, посећујући славна места и приређујући несвакидашња изненађења. Глумци су долазили из Њујорка, Лондона и Париза, да би, временом, стандардном репертоару биле додате и представе које изводе француска позоришта, где продукције деле улоге и режирају. Извођени комади обухватају америчке, британске и француске класике, као и модерну драму.

Уметнички директор британског ТНТ театра (ТНТ Тхеатре Бритаин) и Америчке драмске групе Европа је Пол Стебингс, који комбиновањем ових уметничких трупа жели да створи најпознатији светски позоришни ансамбл, чији ће годишњи резулат рада у многим земљама бити већи број одиграних представа у односу на било коју позоришну трупу.
Пол Стебингс је носилац Ордена првог реда, који му је доделио Одсек за глуму Бристолског универзитета.

Више информација на званичном сајту:
www.адг-еуропе.цом

Место и време:
Велика сала, 11.10.2018. у 11:15 часова
ЦЕНА УЛАЗНИЦЕ ЈЕ 600 ДИНАРА.