Од 18. до 23. априла у главном граду Италије одржано је међународно такмичење у класичном и модерном балету ROME FEST INFO DANCE 2018
Међународно такмичење у класичном и модерном балету ROME FEST INFO DANCE 2018, на коме су наступиле чланице балетског студија Дома културе Force, предвођене наставницом Иваном Дуњић. Манифестација је окупила око 300 учесника – балетских група из Италије, Румуније, Мађарске, Хрватске и Португала, а Чачанске су биле једини српски представник.
У изузетно јакој конкуренцији пажљиво одабраних балетских студија широм Европе, 40 балерина из Чачка је наступало у различитим узрасним категоријама, а чак седам њихових кореографија стручни жири је прогласио првонаграђеним: На киши, Мирис орхидеја, Кан Кан, Арапска игра, Либер танго, Пицикато и Плава птица (за коју је балерина Гала Памучар освојила и специјалну награду), а добијен је и званични позив за учешће на такмичењу које ће бити одржано у мају следеће године у Португалу.
Скупстина Града Чачка помогла је учешће балетског студија Force на такмичењу у Риму, а поводом успешног наступа, за Чачанке је почетком маја предвиђен свечани пријем код представника локалне самоуправе.