Winter festival 2017

На међународном балетском такмичењу Winter festival 2017, одржаном 9.децембра на Златибору, наступиле су чланице балетског студија FORCE и балетског студија ADAGIO AS чачанског Дома културе.

Балерине студија Force, који води наставница балета Ивана Дуњић су постигле до сада највеци успех . Шест првих места освојиле су нумере: Мирис орхидеја (children, категорија класицан балет), Арапска игра из балета Крцко Орашчић (јуниори, балет), Кан кан ( open), Небо (сениори, балет), Roxanne-Moulien Rouge (сениори, мусицал тхеатре), Pizzicato (дуетна варијација, класичан балет) и јос једно друго и треће место за варијације Mocart i Pizzicato, из балета Силвиа. Треба издвојити и две специјалне награде, за кореографију и извођење, због којих су балерине освојиле гратис котизације за учешће на такмичењу Dance Open u Minhenu, у априлу следеће године. Првих пет првонаграђених кореографија су биле формација, (и до 18 чланица у групи), а према коментарима публике и жирија приказани су оригиналност и одлична уједначеност у наступима.

Успешне су биле и чланице балетског студија ADAGIO AS, којим руководи балетски педагог Снежана Аћимовић. У категорији деца, ( art dance, формација) кореографија Златокоса освојила је прво место, у категорији јуниори (класичан балет, формација) кореографија Шећерлема текође је проглашена најбољом, као и кореографија Прича једне слике, у категорији јуниори (формација, модеран балет). За јединствени сценски наступ и креативност, балетском студију ADAGIO AS припала је и једна СПЕЦИЈАЛНА награда.

На такмичењу Winter festival 2017 учествовали су такмицари из Египта, Бугарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.