Културни центар Чачак расписује конкурс за учешће на првом позоришном фестивалу младих аматерских и професионалних аутора – МАПА 032
 

Фестивал ће бити одржан од 23. до 29. септембра 2024. године у две такмичарске категорије (аматерска и професионална) у Културном центру у Чачку.

Право учешћа имају представе (важи за обе категорије) у којима је најмање један од аутора (Редитељ/ка, аутор/ка текста, глумац/глумица, сценограф/киња,костимограф/киња,композитор/ка) не старији од 32 године.

– у категорији аматерске представе, могу учествовати аматерске трупе и позоришта, без ограничења у односу на садржај представе, или места одакле долазе,  те облику организације (осим представа у продукцији Културног центра Чачак). Студенти глуме и професионални глумци не могу бити извођачи у представама аматерске  селекције главног програма фестивала. Културни центар Чачак обезбеђује комплетне техничке услове, приступ другим фестивалским садржајима, као и потребе смештаја (једно ноћење) и храну за све учеснике аматерских представа које су уврштене у програм фестивала, а у складу са буџетом и могућностима фестивала. Трошкове пута и друге трошкове, ван предвиђених, сносе учесници сами.

– у категорији професионалне представе, могу учествовати сва професионална позоришта, трупе или другачије организовани професионални позоришни ствараоци. Представе студената позоришних академија имају право учешћа у професионалној селекцији главног програма фестивала. Културни центар Чачак обезбеђује комплетне техничке услове, приступ другим фестивалским садржајима и трошкове гостовања професионалних представа које су уврштене у програм фестивала. Висина ових трошкова дефинише се у договору са продукцијом сваке позоришне представе појединачно, а у складу са буџетом фестивала.

Пријаве се врше на следећем ЛИНКУ  најкасније до 30.06.2024. године.

Након 30.06. 2024. године, селектори фестивала, одабраће представе које ће учествовати у обе категорије на овогодишњем фестивалу.

Сви који се пријаве на конкурс биће обавештени о резултатима селекције у обе категорије најкасније до 15.07.2024. Након тога фестивал уређује тачан распоред и сатницу представа у складу са потребама фестивала.

Жири фестивала, именован од стране организационог одбора фестивала, чине 3 члана, релевантни професионални ствараоци из области позоришта, књижевности или филма.

Жири самостално доноси одлуку о додели  награда.

Награде се додељују у обе селекције.

Награде су у виду плакета/диплома и пратећих елемената . Награде нису новчаног карактера.

За све додатне информације можете се обратити на festivalmapa032@kulturnicentarcacak.org

Културни центар Чачак покреће конкурс – позив позоришним ствараоцима за учешће на новом фестивалу

Уколико сте позоришни ствараоци, професионални или аматерски, и имате представу којом желите да освојите публику, ово је ваша прилика!  Културни центар Чачак расписао је нови конкурс за учешће на првом […]